FAQ

Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je antwoord er niet bij? Vul dan het contactformulier in of neem contact op via personeelszaken@mondial.nl.

Werknemers

Welke gegevens wil Mondial van mij hebben en waarom?

Persoonsgegevens en contactgegevens hebben wij nodig om je te kunnen inschrijven en met je te communiceren. Hoe meer informatie we verder over jou
hebben en wat jij kan, hoe beter wij je kunnen matchen met een leuke werkplek.Dus ontvangen wij ook graag van je een overzicht van certifcaten/diploma’s,
rijbewijs. En wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen vertrouwen op werknemers die zich houden aan regels, vandaar dat wij je vragen een bewijs van
goed gedrag te overleggen (die kun je bij de Poolse autoriteiten aanvragen).

Welke documenten heb ik nodig?

Je werktijden krijg je te horen tijdens de recruitment procedure. Dit verschilt namelijk per functie, bedrijf en sector.

Kan ik alleen op specifieke tijden werken, zoals in het weekend of part-time?

De werktijden zijn geheel afhankelijk van het soort werk dat je doet en bij welk bedrijf je aan de slag gaat. Als je echt alleen maar op bepaalde tijden beschikbaar bent, zal het lastiger zijn om iets passends voor je te vinden.

Heb ik een opzegtermijn en hoe lang is deze?

Wil je je contract niet verlengen, informeer ons dan schriftelijk een maand voordat je contract afloopt. Wil je tussentijds stoppen, informeer ons dan zo spoedig mogelijk, liefst 2 tot 3 weken voordat je stopt zodat we tijd hebben om een vervanger te regelen.

Word ik ingewerkt?

Op je eerste werkdag krijg je uitleg over je werkzaamheden en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Mocht je ziek zijn, dan meld je dit uiterlijk 1 uur voor je werktijd ingaat telefonisch bij Mondial Uitzend. Dit kan echt alleen telefonisch! Wij stellen dan de klant waar je op dat moment voor werkt op de hoogte. Zorg ervoor dat je bij de ziekmelding de volgende spullen bij de hand hebt en antwoord hebt op de volgende vragen:

 

  • Uitzendkrachtnummer;
  • Telefoonnummer & adres waarop je te bereiken bent;
  • Is er een ongeluk gebeurd? Was daar een ander persoon bij betrokken?
  • Hoelang denk je afwezig te zijn?
  • Kan Mondial iets doen om je te helpen?

Tijdens ziekte ben je verplicht tussen 10:00 en 14:00 uur thuis te zijn voor contact met de verzuimbegeleider/bedrijfsarts. Dit contact kan bestaan uit een huisbezoek, een telefonisch overleg of een uitnodiging voor een bezoek tijdens spreekuur. We verwachten van je dat je er alles aan doet (huisartsbezoek, adviezen opvolgen) om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen.

Mocht het noodzakelijk zijn, dan zal er gekeken worden of je aangepast werk kunt krijgen. Bij langdurig ziekteverzuim stelt de bedrijfsarts een advies op, Mondial Uitzend zal dit advies altijd opvolgen. Ook Mondial Uitzend zal tijdens je ziek zijn, er alles aan doen om je er weer zo snel mogelijk bovenop te helpen.

Hoe hoog is mijn salaris?

Mondial Uitzend biedt marktconforme salarissen en voldoet natuurlijk aan de wettelijke eisen m.b.t. minimumloon etc.

Krijg ik vakantiegeld?

In het salaris wat je krijgt uitbetaald zit je vakantiegeld. Als je een keer een vrije dag opneemt, krijg je die daarmee doorbetaald.

Bouw ik pensioen op?

Via … bouw je pensioen op als je 26 weken bij ons in dienst bent en je ouder bent dan 21 jaar.

Mag ik vrije dagen/vakantie opnemen?

Je hebt het recht om vrije dagen op te nemen. De hoeveelheid hangt af van het aantal uur dat je gewerkt hebt. Vraag deze zo tijdig mogelijk aan, liefst 2 – 3 weken van tevoren, zodat we tijd hebben om op zoek te gaan naar vervanging. Aanvragen van verlof doe je door … te informeren.